Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

santa.jpgValahol az Északi-sark közepén létezik egy játékgyártó, mit egy mindenki által ismert, titokzatos szakállas öregúr vezet. A Télapó – akit a játékban mindenki csak Santa néven emleget – élete nem csak az ajándékok készítéséből és kihordásából áll, gyakran kemény eszközökkel kell megvédenie a mikulás napi, valamint a karácsonyi ajándékozás eszmeiségét, és vele együtt minden gyermek boldogságát.

Sötét felhők gyülekeznek a kicsiny műhely felett, mindenki összeesküvő gonosz manókról és klón szolgáikról, különös technológiákról és a gyermekek feletti hatalomátvételről pletykál. Készen állsz, hogy segítsd az ajándékozás hősét küzdelmében a sötétség manó erői ellen?

 

Santa Wars

sw_alap_jatekrolmenube1.jpgA Santa Wars egy belsőnézetű lövöldözős (FPS) játék, melynek történetében az Északi-sark rejtélyes népének egy eltitkolt, sorsfordító eseményét élheted át. Hét rendetlen manó rejtélyes körülmények között fellázad és ellopja az Északi-sark teljes karácsonyi költségvetését, majd hatalmas klón hadsereget toborozva Santa és műhelye elpusztítására esküszik fel.

Neked Santát irányítva ügyességed és kitartásod mellett a legkedvesebb sörétes puskádra is szükséged lesz, ha meg akarod menteni az ajándékozás hagyományát az ellene törő gonosz manóktól, az Ellenzéktől! A Santa Wars saját oktató küldetéssel is rendelkezik (Lőtér) ahol elsajátíthatod a játék legalapvetőbb fogásait.

sw_tr_alap1_kicsi.jpg

A játék kezdetekor a játékosnak lehetősége nyílik kétféle sörétes puskából választani. A fegyverek erősségüket tekintve azonosak, mindössze a kinézetük eltérő.

 

The Enemy Returns

sw_tr_ter2_kicsi.jpgÉszak ismét lángokban! A Santa Wars történetének folytatásaként egy kiegészítő is megjelent. A "The Enemy Returns", mint azt a címe is jelzi, az előző rész közvetlen folytatása. A kiegészítő a vadonatúj küldetések mellett számos játékmenetbeli újítást is tartalmaz, de mindenekelőtt továbbszövi az első játék történetét. 

A játékosnak három fajta színű kulcsot kell összegyűjtenie küldetései során, hogysw_tr_ter1_kicsi.jpg kinyithassa a hozzájuk tartozó bezárt ajtókat. Egyéb felvehető tárgyak, három fajta ellenfél, és két főellenfél is nehezíti a játékos feladatát a karácsony megmentésében. Biztosan elég bátor vagy, hogy belevágj ebbe a veszélyektől hemzsegő küldetésbe?

Tulajdonságok

 • 13 új küldetés
 • kulccsal nyitható ajtók
 • új terepelemek
 • új ellenfél fajta
 • két főellenfél

 

Santa Strikes Back

sw_tr_ssb1_kicsi.jpgSanta visszavág! A „Santa Strikes Back” története közvetlenül a Santa Wars előző kiegészítője, a „The Enemy Returns” után játszódik. Az előző rész sejtelmes lezárásának szálait továbbszőve folytatódnak az események. Santa, a teljes megsemmisüléstől tartó, fejvesztetten menekülő ellenség nyomait követve, minden eddiginél távolabb kerül otthonától. Fedd fel az összeesküvés titkait, miközben keresztülküzdöd magad az ellenséges klón manók seregein!

sw_tr_ssb2_kicsi.jpgA Santa Wars – Santa Strikes Back című fejezetben néhány, korábban nem tapasztalt játékmenetbeli újítással találkozhatnak azok, akik vállalkoznak Santa sorsának a beteljesítésére. Santának a félelmetes új ellenfelek és a zöld kulccsal zárt ajtók mellett két eddig nem látott, izgalmas és látványos környezetben kell helyt állnia, hogy sikeresen teljesíthesse küldetését.

Tulajdonságok

 • 7 új, részletesen kidolgozott küldetés
 • 5 új ellenfél
 • 1 új kulcs (zöld)
 • 2 új környezetfajta
 • mellékszereplők, akikkel találkozhatsz

 

The Jungle Quest

sw_tjq_jatekrolmenu_2014.jpgHárom esztendővel a Déli-sarkon történt események után Santa és kicsiny műhelye a mikulás napi és karácsonyi előkészületek miatti munkalázban ég. Az előkészületeket csak egy hirtelen jövő vészjelzés szakítja félbe. Santa, bajbajutott barátja hívó szavát meghallva fegyvert ragad, hogy hazavigye őt a biztonságot jelentő Északi-sarkra. Szakállas hősünknek ismeretlen terepen kell helyt állnia és szembenéznie annak kihívásaival, miközben új barátokra is szert tesz.

sw_tjq_jatekrolmenu2_2014.jpgA The Jungle Quest a 2005-ben megjelent Santa Wars harmadik, mini-kiegészítője, ám nem folytatja az első játék által megkezdett cselekményt, mindössze néhány utalással kapcsolódik a korábbi részekhez. A harmadik kiegészítő történései egy teljesen más gondolatmenet mentén játszódnak, így az a korábbi részektől függetlenül is végigjátszható.

Tulajdonságok

 • az előző részektől független történet
 • új külsejű ellenfelek
 • küldetések az első pályán
 • 3 pálya
 • 2 környezetfajta

Man and Machine

sw_mam_bejel_kepernyokep8.jpgA játék második kiegészítője röviddel Santa őserdei kalandja után játszódik, Santát elrabolták! Kábultan, fegyvere társaságában ébred fel, egy ismeretlen helyen az Északi-sarkon. Miután magához tért, fegyverével az oldalán nekivág, hogy megkezdje útját hazafelé. Menet közben azonban nem várt akadályba ütközik, így nem marad más választása, mint legyőzni régi-új ellenfeleit. Az ember és a gép csatája még csak most kezdődik!

sw_mam_bejel_kepernyokep3.jpgA Man and Machine a Santa Wars sorozat második, mini-kiegészítője, amely annak ellenére, hogy önállóan futtatható darab, történetileg kapcsolódik a korábbi részekhez, különösen az első két epizódhoz. A negyedik kiegészítő egyedi sajátossága az ereklyegyűjtés, amely során minden pályán két, a történetben korábban említett tárgyat lehet összegyűjteni, további pontszámokért.

 

Készítők

santagun4a.jpgPályák, menük, ellenfelek és egyéb játékelemek: Papi Zoltán
Művészi rajzok: Kiss Erzsébet, Mihályfi-Tóth Alex
Főcím zene: Kovács Ádám
Hanghatások feljavítása: Molnár Benc
e
bad-santa.jpg

 A The Jungle Questés Man and Machine készítői

Pályák, menük, ellenfelek és egyéb játékelemek: Papi Zoltán
Hanghatások feljavítása: Molnár Bence
Főcím zene: Kovács Ádám, Molnár Bence