Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Santa Wars játék története egészen 2005-re nyúlik vissza, és számos kiadást megélt már. Az alábbi felsorolásban néhány érdekességet olvashatsz a korábban megjelent kiadásokról.

 

Santa3d_swborito_2005_kicsi.png Wars (2005)

A legelső Santa Wars játék legeslegelső fizikai formai kiadása 2005 decemberében készült el. Bár a játék 2005 júniusában már elérhető volt egy majdnem végleges formában, az első Santa Warsnak mégis ez a kiadás tekinthető. A telepítőlemez behelyezésekor indítómenü fogadta a tulajdonosát, ahonnan ki lehetett választani a telepítendő elemeket. A kezdetleges, mai szemmel megmosolyogtató borítót a játék alkotója, Papi Zoltán készítette.

 

Santa W3d_sw_ter_borito_2014_ujraalkot_kicsi.pngars – The Enemy Returns (2006)

Miután 2006 áprilisában elkészült az alapjáték folytatása, nem volt kérdéses, hogy az elődjéhez hasonlóan elkészül belőle egy DVD tokos változat is. A borítójaként egy véletlenszerűen talált kép szolgált. A CD tartalmazta az alapjáték javított változatát, illetve a kiegészítőt magát. A lemezen többek között megtalálható volt a The Enemy Returns bemutató videója is. Egy különleges, Kiss Erzsébet nevére szóló kiadvány is készült belőle.

 

3d_sw2_e1_borito_kicsi_2014.jpgSanta Wars 2 – Episode 1 (2006)

Többé nem elérhető

Az első kiegészítő megjelenése után elkezdődtek a második rész munkálatai, melyet összetettsége miatt három epizódra terveztem felosztani. A három epizódból végül csak az első készült el, amely aztán évekig letölthető volt. Habár kézzelfogható CD sosem készült belőle, a Santa Wars 2 – Episode 1 ennek ellenére is fontos része a Santa Wars kiadások felsorolásának. A szemléltető borítógrafika Kiss Erzsébet korabeli rajzának felhasználásával készült 2014-ben.

 

3dcd_rajz.jpgSanta Wars újrakiadás (2012)

Hat évvel a legutóbbi Santa Wars kiadás után, 2012-ben egy javításokkal és módosításokkal teli változat is elkészült a Santa Warsból és annak kiegészítőjéből. A fejlesztés alatt a cél alapvetően a régi játékmenet megtartása volt úgy, hogy az élvezetesebbé váljon. A borító az előző kiadás grafikai anyagaiból készült, mely Magos Péter munkája. Érdekessége, hogy az előző kiadásokkal ellentétben, CD tokos kiviteli formában készült hozzá telepítőlemez.

 

3d_swborito_2013.pngSanta Wars (2013)

A 2013-as Santa Wars kiadás, az alapjátékot és a kiegészítőt is tartalmazta. A 2012-es kiadás hiányosságait pótolva, több tucat javítást, átdolgozást és módosítást tartalmazott. A 2013-as változat rengeteg olyan elképzelést valósított meg, amelyek korábban tapasztalat és megfelelő tudás hiányában megvalósíthatatlannak tűntek. A borító, amely minden korábbinál részletesebb és tetszetősebb volt, Kiss Erzsébet saját kezű munkája. Az átlátszó DVD tokban egy rövid, négy oldalas leírás is helyet kapott a telepítő lemez mellett.

 

3d_sw_ssb_borito_kicsi_2013.pngSanta Wars Santa Strikes Back (2013)

Hosszú évek alatt összeállt a végső gondolat és az elhatározás, így hét éves várakozást követően, 2013. december 6.-án végre megjelent a Santa Wars második kiegészítője. A második kiegészítő az új, minden eddiginél részletesebben kidolgozott küldetések mellett új ellenfeleket, mellékszereplőket, izgalmas és látványos környezetet is hozzáadott a Santa Wars világához. Az évek során sokszor elkezdett, majd aztán előröl kezdett fejlesztés 2013-ban végre meghozta a gyümölcsét. A Santa Wars – Santa Strikes Back című rész az első játékkal elindult cselekménysorozat, a „Santa Wars trilógia” befejező darabja is egyben.
A kiegészítő borítója ezúttal Mihályfi-Tóth Alex keze munkáját dicséri.

 

3d_sw_trilogy_web_borito_kicsi_2014_keret.pngSanta Wars Trilogy (2014)

A 2013-as év a Santa Wars számára meglehetősen eseménydús volt, így könnyen adta magát a gondolat, hogy összeálljon egy, az eddig megjelent részeket magába foglaló csomag. 2014 elején némi hibajavítást és finomhangolást követően, a játék mindhárom része együttesen is hozzáférhetővé vált, összefoglalva a Santa Wars „trilógia” eseményeit.

A kiadvány tartalma: Santa Wars alapjáték, Santa Wars The Enemy Returns kiegészítő, Santa Wars – Santa Strikes Back kiegészítő.
A borítót Papi Zoltán készítette, Kiss Erzsébet rajzainak felhasználásával.
 

 

3d_sw_tjq_borito_kicsi_2014.pngSanta Wars The Jungle Quest (2014)

2014 nyarán újabb izgalmas darabbal bővült a Santa Wars sorozat. A "The Jungle Quest" névvel elkeresztelt epizód az alapjáték harmadik, kis-kiegészítője. A mindössze három pályát tartalmazó felvonás egy, a korábbi részektől eltérő, őserdei környezetben játszódik. Habár kiegészítőként hivatkozunk rá, történetileg nem folytatja a trilógia cselekményeit, csupán néhány utalással kapcsolódik hozzá.

A borítót Papi Zoltán készítette.

 

3d_sw_collection_borito_kicsi_2015.pngSanta Wars Collection (2015)

Miután a The Jungle Quest kiegészítő megjelent, Santa világát újonnan felfedező játékosokban igény merült fel egy összefoglaló kiadványra. A javított, továbbfejlesztett grafikus motorral működő játék és kiegészítői így tehát „Collection” az-az gyűjtemény név alatt váltak hozzáférhetővé a Santa Wars 10. évfordulójának évében.
A kiadvány tartalma: Santa Wars alapjáték, Santa Wars – The Enemy Returns kiegészítő, Santa Wars – Santa Strikes Back kiegészítő valamint Santa Wars – The Jungle Quest kiegészítő.
A borítót Papi Zoltán készítette, Kiss Erzsébet rajzának felhasználásával.

 

Töltsd le a „Letöltések” menüpont alól!

 

sw_anedt_borito_kicsi_2015.pngSanta Wars Anniversary Edition (2015)

Az Anniversary Edition a Santa Wars 10. évfordulójára jelent meg. Változtatás nélkül tartalmazza a 2005-ben megjelent eredeti alapjátékot, valamint az alapjáték 2015-ös, felújított változatát. Ily módon a két különböző, ám mégis azonos játékkal lemérhetővé vált az elmúlt egy évtized rengeteg változása. Az Anniversary Edition elérhetősége egy éves elérhetőségi korlátozást kapott, 2016. április 3-ig.

A borítón látható római X a játék 10 évére utal, míg a két sörétes puska lőszer a játékban megtalálható fegyvereket jelképezi.

 

3d_sw_mam_borito_kicsi_2015.pngSanta Wars Man and Machine (2015)

A jubileumi 2015-ös év nem maradhatott új epizód nélkül. Az első két részhez kapcsolódó történeti szál hivatott megidézni a múltat úgy, hogy közben igyekszik új elemekkel bővíteni a Santa Wars világát. A környezetre az újabb részek pályatervezése, de a legelső játékok látványvilága jellemző. Ez a kis-kiegészítő a „Jungle Quest”-től eltérően kapcsolódik a korábbi részekben, mind utalásaiban, mind pedig egyéb történeti elemekben hivatkozik rájuk.

A borítót Papi Zoltán készítette.

Töltsd le a „Letöltések” menüpont alól!